XX. Dávid Ferenc Emlékzarándoklat

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) nevében tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk kedves híveinket, és minden érdeklődőt, a 2017. november 4-én tartandó XX. Dávid Ferenc Emlékzarándoklatra, Dévára.
Az idei esztendő zarándoklatára a Reformáció 500. évfordulója szellemében készülünk. Az ODFIE kreatív, fiatalos, elemekkel teszi emlékezetessé ezt a zarándoklatot. Kérjük, fogadják ezeket nyílt lélekkel és szeretettel.
Program:
13.00 - Főtisztelendő Bálint Benczédi Ferenc püspök úr imája a várba indulás előtt. Változás a korábbi zarándoklatokhoz képest, hogy ima nem a lépcsőknél, hanem a felvonó alatti téren lesz elmondva, annak érdekében, hogy azok is részesei lehessenek, akik felvonóval szeretnének feljutni a várba.
13.45 – Istentisztelet. Szószéki szolgálatot végez Rácz Norbert Zsolt és Rácz Mária, kolozsvári lelkészek.
Főtisztelendő Bálint Benczédi Ferenc püspök úr köszöntő beszéde. További köszöntő beszédek: a testvérfelekezetek-, a városvezetés-, a magyar kormány részéről.
15.00 – Várjáték. Előadják a Protestáns Teológiai Intézet Unitárius Karának hallgatói
15.15 – Gyertya- és fáklyagyújtás, valamint virágok és koszorúk elhelyezése az emlékcellánál
15.30 – Levonulás a várból a dévai unitárius gyülekezet imaházába (Lucian Blaga utca 14. szám), valamint a dévai református gyülekezeti házba, Melite ház (imaházzal szemben.) (A jelzett helyszíneken a következő egy órában párhuzamosan zajlanak a zarándoklat záró programrészei.)

A zarándoklattal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók:
Kérjük a zarándokokat, hogy egyházközségi, nőegyleti és/vagy ifjúsági egyleti zászlójukat hozzák magukkal Dévára. A zászlóvivők, a lehetőségek szerint, öltsenek magukra népviseletet. A zarándokok igyekezzenek időben felsorakozni a téren. 
A zarándoklatról az MTVA (Duna Televízió) felvételt készít, melyet november 19-én lehet megtekinteni a Duna Tv adásában.
Öltözzenek rétegesen, hozzanak magukkal vizet, és készüljenek fel arra, hogy fenn a várban nincs megfelelő lehetőség biológiai szükségletek végzésére.
Minden zarándokot, a várból való levonulás után, szeretettel várunk egy csésze forró teára és süteményre.
Rajzpályázati felhívás
A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet rajzpályázatot hirdet Jézus megtisztítja a jeruzsálemi templomot témakörben. A felhívás általános iskolás gyermekeknek szól, akik pályázatai két korcsoportban kerülnek elbírálásra: I–IV., illetve V–VIII. osztályos kategóriában. Egy személy legfeljebb három rajzzal pályázhat. A pályaműveket az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet címére várjuk: 400105 Kolozsvár / Cluj–Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989. nr. 9, Kolozs megye / jud. Cluj. Amennyiben a postai küldemény feladása akadályokba ütközne, kérjük jelezzék felénk, hogy a küldeményt más módon segítsünk eljuttatni a címzetthez.
Beérkezési határidő: 2017. november 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése