XIII. Unitárius Gyermekhét

Az idei gyermekhét témáját az egyháztörténetből merítettük: 500 éve kezdett tombolni a reformáció szelleme, ezért oda tértünk vissza mi is egy hét erejéig. Sorra tanultuk a katolikus, az evangélikus, református és unitárius vallások alapeszméit, templomainak jellegzetességeit, címereit, megismerkedtünk a mise/istentisztelet kellékeivel, a papok életformájával és viseletével. A tervünk az volt, hogy minden vallás képviselteti magát egy-egy lelkész személyében, aki bemutatja a saját felekezetét. Ez nagyrészt meg is valósult - kivételt képeztek a katolikusok. Ők nem vállalták - idő hiányában - a bemutatót. Kunos Lajos evangélikus és Fülöp Szabolcs református lelkészeknek köszönet az ittlétért, a bemutatóért, az ökuménia tettbeli megéléséért!
A vallásos jellegű találkozások mellett jutott idő a játékra is: számháború és cetlizés, illetve vetélkedő formában. A jócselekedeteknek is kiemelt szerepet juttattunk - minél aktívabb volt valaki, annál több tallért vásárolhatott le a vasárnapi tallérvásáron. (A begyűjtött kupakokat beteg emberek megsegítésére ajánljuk fel.)
A szülőknek külön köszönet a melléállásért, az odafigyelésért, a hétvégi szeretet vendégségért, ahol mindenki kedvére falatozhatott, az adományokért, melyekkel segítettek gazdagabbá tenni a vásáros kavalkádot.
Idén is közel hetven gyermek fordult meg a foglalkozásokon, ebből 18 muzsnai gyermek volt.
Segítőnk Tamási Noémi, másod évet végzett papnövendék volt.
Adja Isten, hogy jövőre is ugyanígy találkozzunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése