Via Unitariana

"Tanuljuk újra a járást, 

tanuljuk újra a látást, 
tanuljuk újra a szülőföldet!

A Magyar Unitárius Egyház 2013-ban a korábbiak mellett új táborral bővítette kínálatát, mégpedig a 16 év felettiek számára. A teljes nevén „Via Unitariana” Gyalogló Tábor elnevezésű tábor lényegében egy zarándoklat, amelynek keretében egy héten át a Székelyföld gyalogösvényein és apró vidéki településein áthaladva valósul meg a fizikai megterhelés, lelki élmény és vallási-honismereti gyarapodás egyensúlya.
Az előbbiek mellett tudatosan vállalt érték: a lelassulás, az egyszerű élet gyakorlása,az önreflexió elmélyítése, a kölcsönösség megélése, mély emberi kapcsolatok kialakítása, meghatározó élményszerzés, életmódváltás elősegítése.
A hetet irányított önismereti tevékenység itatja át.


A tábor szellemi folytonosságot vállal Henry David Thoreau életművével: „Mélyen akartam merülni az életbe, kiszívni csontja velejét, olyan erőteljesen, spártai módra akartam élni, hogy megfutamodásra kényszerítsem mindazt, ami nem élet...” (http://www.unitarius.org/data/eue/show.aspx?pageid=4976)
Idén egyházközségünkbe is ellátogattak a gyaloglók, akik magukhoz vonzották az érdeklődő tekinteteket. Remélem jól érezték magukat a Viharsarokban!
Készítette: Albert-Nagy Ákos, további képek itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése