Isten közelségében - hangosan, játékosan, egyazistenesen

Lejárt a X. Unitárius Gyermekhét. 
20-25 gyermekkel indultunk tíz évvel ezelőtt, ez a szám folyamatosan nőtt, ez alkalommal 86 gyermek és fiatal fordult meg a táborban. A tíz tábor csodája az, hogy a kinőtt "gyerekek" visszatértek és most segítőkként vannak jelen ezeken a zsúfolt és hangos napokon (kb 20-an). 
Az évek során összevontuk a két egyházközség gyerekeit (Derzs és Muzsna) Ez nagyobb szervezést igényel, de gyümölcsözőbb. Számomra ez fontos és örvendek, hogy a muzsnai szülők bizalommal ajándékoznak meg e téren (is).
A helyszín mindig a templom és a környéke volt - még akkor is ha sokan rossz szemmel nézték azt, hogy játszótérré alakítottuk a templomot. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek játszó lélekkel is találkozzanak Istennel és a papjukkal.
Minden évnek külön témája volt (Jézus élete, Pál apostol, Dávid Ferenc és kora, a Biblia, a vallások, bibliai királyok, a tízparancsolat), ebben az évben a szertartások köré építkeztünk (keresztelés, konfirmáció, esküvő, temetés) Délelőttönként az elméleti alapokon volt a hangsúly, amit az adott szertartáshoz kapcsolódó énekeskönyvbeli énekek megtanulása követett, majd közösen eljátszottuk az adott szertartást. A délutánok játszós, kézműves programokból álltak, mint számháború, nemezelés, baranta. A csapatok közti vetélkedés sem maradhatott el egy évben sem. 
A vasárnapi zárás mindig ünnepélyes, ahol előkerülnek a székelyruhák és az istentisztelet keretében bemutatjuk a héten tanultakat. A szülők tortákkal, üdítőkkel és süteményekkel kedveskednek gyerekeiknek. A táborok elfelejthetetlen és nagyon hangos jelszava ez:"Egy az Isten!"
Találkozzunk minél többször minél többen!
A héten készült fényképeket az alábbi linken lehet megtekinteni:
IttNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése